Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

75 får lämna Promedia

Publicerad: 12 juni 2012, 08:44

Promedia drar nu igång sitt sparpaket på allvar. 75 tjänster ska bantas bort redan i år, varav två tredjedelar är journalister.


Ämnen i artikeln:

Promedia

Besparingen som nu ska genomföras är en betydande del i Promedias ambition att minska kostnadsmassan med motsvarande 100 tjänster till år 2014, som Resume.se tidigare har rapporterat om.

Enligt ett pressmeddelande inleds nu förhandlingarna om de nya lokala och gemensamma organisationerna, och Promedia kommer att erbjuda riktade avgångserbjudanden. De slutgiltiga förslagen kring den nya organisationen kommer att presenteras senast i augusti.
– Omställningen innebär bland annat ökad grad av standardisering i arbetsprocesser och erbjudanden till marknaden, ökade insatser för affärsutveckling och marknadsbearbetning samt optimering av både gemensamma och lokala verksamheter, kommenterar Lena Larsson, vd på Mediebolaget Promedia i Mellansverige AB.  

Promedia äger bland annat Nerikes Allehanda, VLT, LT och Norrtelje Tidning.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Promedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.