Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

80 tjänster bort från Hallpressen

Publicerad: 20 januari 2014, 09:41

Hallpressen lanserar ett sparpaket på 50 miljoner kronor och minska personalen med 15 procent.


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

– Hallpressen har aldrig nått fler läsare än nu, men står samtidigt inför samma problematik som andra i branschen med vikande annonsintäkter i papperstidningen och fortsatt tapp av prenumeranter, säger Christina Björklund, vd för Hallpressen.

Personalen på Hallpressen, där bland annat Jönköpingsposten, Skövde nyheter, Smålandstidningen och Värnamo Nyheter ingår, informerades i dag på morgonen om att koncernen ska spara 50 miljoner kronor och minska personalen med 80 tjänster. Det innebär nedskärningar med drygt 15 procent.

Hallpressen ska dessutom öka sina digitala intäkter. Planen är att fördubblar intäkterna varje år fram till 2017. Christina Björklund betonar att den digitala satsningen inte innebär att Hallpressen släpper sina papperstidningar.

– Vi ska fortsätta göra affärer på papperstidningen och vårda alla våra läsare, säger hon.

Besparingen innebär att redaktionerna måste fundera över både arbetssätt och vad resurserna ska satsas på.

– Vi har en del kvar att göra när det gäller samordning och förbättrat arbetssätt. Sedan handlar det om att vi måste fokusera ännu mer på vårt kärnuppdrag att göra bra lokal journalistik som når många läsare. Läsarna kan sedan välja i vilka kanaler de vill ta del av vår journalistik, säger Lars Alkner, chef för redaktionell verksamhet i Hallpressen.

Nu väntar en tid av stora förändringar, vilket självklart påverkar personalen.

– Den omvandling vi går igenom ställer stora krav på våra anställda och inte minst på våra ledare. Det blir givetvis tufft, men vi har så många kompetenta medarbetare inom Hallpressen så vi kommer att klara det. De minskade kostnaderna i kombination med vår satsning på det digitala gör att Hallpressen står starkt inför framtiden, säger Christina Björklund.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.