Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet-facket hoppas på kompensation

Publicerad: 21 mars 2013, 15:01

Raoul Grünthal.

I dag försvarade Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal beslutet att skrota bonusen för Aftonbladet-medarbetarna på ett stormöte. Nu hoppas facket på kompensation.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

I förra veckan rapporterade Dagens media att Schibsteds styrelse har beslutat att skrota bonussystemet för medarbetarna på Aftonbladet. Beslutet väckte ont blod och journalistklubben bjöd därför in Raoul Grünthal till ett stormöte för att förklara och försvara styrelsens beslut.  

I dag mötte han en stor skara uppretade anställda.
– Jag kan säga att det var ett välbesökt möte med många engagerade medarbetare som ställde relevanta frågor. Den kraften tar vi nu med oss, säger Niclas Vent, ordförande i journalistklubben på Aftonbladet.

Raoul Grünthal levererade inga nya besked under mötet, men Niclas Vent hoppas att ledningen på ett eller annat sätt ska kompensera för den slopade bonusen.
– Vi är beredda att diskutera med ledning och styrelse om hur vi kan kompenseras för det här. När de är beredda att prata med oss så kommer vi göra det. De har nog förstått allvaret efter det här mötet.

Tror du att ni kommer få kompensation?
– Det verkar vara hans intention. Inga pengar har öronmärkts, men han är tydlig med att något annat ska de kunna hitta på tillsammans med oss, säger Niclas Vent.  

Aftonbladet gjorde ett rekordresultat på 312 miljoner kronor under 2012.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.