Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet lämnar Globen

Publicerad: 16 september 2008, 16:40

Aftonbladet lämnar Globen och håller dörren öppen för Svenskan i ett nytt mediehus: – Vi behöver flytta och Svenskan är välkomna, säger vd Carl Gyllfors.


Carl Gyllfors, är Aftonbladets vd. Foto: Aftonbladet

Aftonbladet flyttade till lokalerna vid Globen strax innan Berlinmuren föll 1989. Då en tidning i kris, nu har koncernen svällt upp:
– Vi var 500 personer vid flytten till Globen, i dag är vi 700 och växer, konstaterar Carl Gyllfors. Det har varit 18 fantastiska år, men vi behöver flytta när kontraktet går ut om drygt tre år.

Enligt Resumés källor finns tankar på att bygga eget nytt mediehus för Schibsteds samtliga verksamheter i Stockholm.
– Vi ska ha nya moderna lokaler och har en arbetsgrupp som är ganska ny.

Men tre år går fort och nu får de jobba på. Flyttplanerna kom lite i skymundan vid dagens stora personalmöte om den nya organisationen. Huvudpunkten var sammanslagningen av webb och papperstidning i ett bolag. Carl Gyllfors vill inte tala om rationaliseringsmöjligheter:
– Det här är inget rationaliseringsprojekt utan ett tillväxtprojekt. Vi ska starta nya tjänster och bolag inom affärsområdet tillväxtmedier.

Niklas Silow
blir chef för mobila tjänster, det ojämförligt minsta affärsområdet:
– Jag uppskattar att de kommer att vara omkring tio anställda när de startar vid årsskiftet, säger Carl Gyllfors. Men de kommer att växa och få en egen säljorganisation. Vi tror stenhårt på mobilt. När IPhone kom utvecklade vi tre applikationer som är de främsta.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.