Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Aftonbladet och Expressen är värst"

Publicerad: 26 augusti 2010, 06:37

Elin Nordegrens pappa – P1-journalisten Thomas Nordegren – bryter tystnaden. Och dömer ut kvällstidningarna. – De publicerar det som skvallersajterna skriver, helt utan faktakontroll, säger Thomas Nordegren till Resume.se.


Thomas Nordegren. Foto: Mattias Ahlm/SR.

Mediatrycket har varit enormt. Men Thomas Nordegren har valt att inte kommentera dottern Elins privatliv. Han har inte velat säga något alls.

Med ett undantag:

Till nyhetsbyrån AP lämnade han ett uttalande häromdagen, i samband med skilsmässan mellan Elin Nordegren och Tiger Woods:

– Vi älskar Elin, och vi är så stolta över den anständighet och styrka hon visat under den här svåra tiden. Vi vet att hon kommer att ta sig ur det här som en ännu starkare person, och hon har en ljus framtid.

Till Resume.se säger Thomas Nordegren:

–  Att jag gjorde det uttalandet är mer för att folk tyckt det varit konstigt att man inte sagt något. Jag tyckte att det var viktigt att visa min sympati för Elin, det är inget uttalande om deras förhållande.  Annars försöker jag undvika att uttala mig.

Thomas Nordegren har gång på gång avböjt intervjuer.

– Det har varit allt från Larry King till…ja, alla stora tv-kanaler har hört av sig.

– Skulle jag uttala mig är det i så fall om att skvallersajterna migrerar in i de tryckta medierna helt utan faktakontroll. Aftonbladet och Expressen har varit värst. De har publicerat det skvallersajterna skrivit rakt av. Så uppträder inte amerikanska tidningar, med några få undantag, säger han.

Hur regerar du när du läser sådant?

– Det är en smula aburt att stå med sina yngsta  barn i kassakön på Coop och läsa löpsedlar med krigsrubriker som "Elins flykt -spårlöst försvunnen sedan två dagar". "Chockbeskedet: Elin dumpar advokaten och går tillbaka till Tiger!" Jag tycker att det är märkligt att det räcker att skriva "uppgifter i USA" för att vidarebefordra rena påhitt och fantasier från skvallersajter utan att göra någon egen journalistik eller koll.

Har du varit i kontakt med Aftonbladet och Expressen?

– Nej.

Kommer du/ni att gå vidare med dessa publiceringar?
– Inte nu, men någon gång kanske jag gör det, men inte just nu.

Kommer Elin att göra några uttalanden framöver?

–  Det kan jag inte kommentera heller just nu.

Resume.se har sökt Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson för kommentarer.

Fotnot: Efter denna intervju kom Peoples intervu med Elin Nordegren där hon ger sin version.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.