Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet publicerar mejlväxling med Skäringer

Publicerad: 24 mars 2014, 12:30

Aftonbladets debattredaktör Ehsan Fadakar

Med anledning av Mia Skäringers senaste blogginlägg om sin debattartikel, väljer nu Aftonbladet att publicera sin mejlväxling med henne. "Läsarna får avgöra om vi varit naiva", skriver debattredaktören Ehsan Fadakar


Ämnen i artikeln:

ProvivaAftonbladet

Efter Mia Skäringers blogginlägg i helgen där hon hävdar att Aftonbladet inte ville länka till hennes bloggplattform på Proviva för att läsarna då skulle känna sig lurade, väljer nu tidningen att publicera mejlväxlingen mellan redaktören Natalia Kazmierska  och Skäringers agent.

Efter att artikeln kortats av redaktionen skickas den tillbaka till agenten Bosse Gustavsson för godkännande av Mia Skäringer. Gustavsson svarar enligt Aftonbladet att hon godkänner kortande och fortsätter sedan:

"Hon vill däremot ha med hänvisningen till nya bloggsidan som låg längst ned så att folk som vill läsa mer hittar dit. Funkar det?"

Efter att ha tittat på Proviva-bloggen svarar Aftonbladet:

"Hej, vi erbjuder gärna Mia ersättning för texten. Dock kan vi inte köra länken till bloggen i samband med krönikan. Hur låter det?
Vh
Natalia Kazmierska"

Ehsan Fadakar skriver i Aftonbladets Debattblogg att redaktionen hela tiden utgått från att Mia Skäringer talat sanning om att hon inte fått betalt av Proviva för att skriva artikeln och att Proviva inte hjälpt till att skriva den.

"Det är lätt att vara efterklok. Men under hela medierapporteringen har varit transparenta med den information vi hade tillgång till, och låtit läsarna avgöra om Mia Skäringers text är Mia Skäringers eller någon annans", skriver han.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

ProvivaAftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.