Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladet vann bröllopsfighten

Publicerad: 29 juni 2010, 09:16

Resume.se kan avslöja Aftonbladets hemliga försäljningssiffror dagen efter kronprinsessbröllopet. Tidningen sålde cirka 100 000 fler exemplar än ärkerivalen Expressen, enligt en initierad källa.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressenBröllopet

Jan Helin och Thomas Mattsson. Foto: Björn Elgstrand.

Nu kan Resume.se avslöja Aftonbladets siffror för dagen efter bröllopet:

Enligt en initierad källa sålde tidningen mellan 500 000 och 600 000 exemplar.

– Jag kan bekräfta att det ligger i det spannet. Normalt kommenterar vi inte uppgifter om enskilda försäljningssiffror, men eftersom det var en speciell dag kan jag säga att det ligger i det spannet, säger Nicke Franchell, informationschef på Aftonbladet, till Resume.se.

Enligt Resume.se:s källa slog Aftonbladet sin konkurrent Expressen med cirka 100 000 exemplar.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin har tidigare meddelat att Aftonbladet söndagen den 20 juni hade ”den enskilt största effekten på pappersupplagan sedan terrorattacken den elfte september 2001”, då tidningen noterade sin hittills högsta siffra: 700 000 sålda tidningar.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson vill inte släppa några siffror om Expressens försäljning söndagen den 20 juni.

– Jag kommenterar inte spekulationer om försäljningen på enskilda dagar, Expressen är den enda tidningen som redovisar upplaga på månadsbasis och så kan man följa utvecklingen. I maj var gapet, som minskat 21 av de 23 senaste månaderna, det lägsta sedan 2001, säger han.

Upplageinfo

Tidigare i år hoppade Aftonbladet av från Tidningsstatistik, TS, som mäter tidningarnas upplagor. Men Aftonbladet för nu diskussioner med TS om ett nytt mätupplägg.

Enligt senaste TS-siffrorna hade Expressen en snittupplaga på 290 100 exemplar per dag i maj vilket är en minskning med 1,6 procent jämfört med samma månad förra året.

Enligt Expressens prognoser sålde Aftonbladet cirka 326 000 exemplar per dag i maj (det skulle i så fall vara en minskning med drygt 9 procent jämfört med samma månad i fjol).

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.