Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladets fackklubb fortsätter filmtemat

Publicerad: 6 februari 2013, 10:00

Aftonbladets journalistkubb fortsätter att hålla hög kreativ höjd på sina årsmötesaffischer. I år är det filmen Ghost Busters som fått låna ut formspråket till klubben.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSJF

– Vi fick väl mest uppmärksamhet när vi använde katastroffilmen "2012" för att beskriva stämningen inför årsmötet 2, säger Jenny Ågren, ordförande i Aftonbladets journalistklubb. Vår ledning hade inga kommentarer, men ägarna Schibstedt blev rätt sura och tyckt vi var bakåtsträvande.

Orsaken till att klubben valde just en katastroffilm som tema för årsmötet 2011, var att ägarna krävde kraftiga nedskärningar.

Klubben började med filmaffischerna 2008 som ett sätt att göra årsmöteskallelsen lite roligare. Initiativet kom för Jenny Ågrens företrädare Fredrik Lindén.

Men något ökat deltagande på årsmötet har inte märkts.

– Nej, det kan man inte säga. Men vi får mycket respons från medlemmaren som gillar affischerna, säger Jenny Ågren. Så det är definitivt bra för klubbens goodwill.

Första gången filmtemat användes var 2008, med dåvarande vd Carl Gyllfors som Darth Vader.

2009 stack klubben emellan med serietidningsestetik

Filmen Watchmen kändes som ett lämpligt val 2010

2011 blev Schibstedt sura över journalistklubbens tema.

Den omutbara fackklubben var temat 2012

Och i år är det spökena som ska bekämpas.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSJF

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.