Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladets featurechef om neddragningarna

Publicerad: 18 november 2014, 10:32

Foto: Bilden är ett montage.

Aftonbladets sparkrav innebär att 30-40 tjänster försvinner och att produktionen av vissa featurebilagor läggs utanför huset. – Det påverkar människor jag jobbat med väldigt länge och som gör ett fantastiskt jobb. Det är självklart jättetråkigt, säger Anna Kult, featurechef på Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Anna KultAftonbladetHärligt HemmaSofis Mode

Det är produktionen av magasinen Wellness, Resa, Sofis Mode och Härligt Hemma som outsourcas. Ett första möte har hållits med personalen på förmiddagen – som enligt Anna Kult ska följas upp av ett möte där personalen ska prata om de nya förändringarna mer i detalj.

– Jag tycker att personalen tagit beskedet på ett samlat sätt. Naturligtvis tänker alla på vad detta betyder för dem själva. Så är det och så måste det vara, säger hon.

Förändringen av tidningens featuretidningar är en del i Aftonbladets digitala omställning.

– Det är svårt att ställa om till digitalt och samtidigt ha printfokus kvar. Man måste tänka teknik, affärer, analys och redaktion på ett annat sätt än för print. Det är en annan verksamhet som inte har så mycket att göra med ett klassiskt hantverk, säger Anna Kult.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.