Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladets kulturchef slutar

Publicerad: 13 mars 2008, 13:28

Håkan Jaensson lämnar tidningen med avtalspension. – Det är dags för någon annan att ta över och det är dags för mig att, medan jag orkar, börja på något nytt, säger Håkan Jaensson.


Håkan Jaensson lämnar Aftonbladet. Foto: Lars Rosengren

Håkan Jaensson har gjort en lång karriär på Aftonbladet. Han började som redigerare 1970 och har sedan varit reporter, redaktör och nyhetschef. Men de senaste 21 åren har han varit kulturchef på tidningen.

1986 tog han tillsammans med Anders Paulrud över Aftonbladets kulturredaktion. Anders Paulrud gick nyligen bort efter en lång tids  sjukdom.
"Jag är chef för en alldeles lysande samling kulturredaktörer. Men jag saknar Anders. Och jag är lite trött.", skriver Håkan Jaensson på Aftonbladet.se idag.
Han skriver vidare att han nu ska ägna sig åt familjen och kanske skriva en bok.

Chefredaktör Jan Helin:
– Det finns publicister och så finns det publicister som gör avtryck. Håkan Jaensson är definitivt en som gör avtryck. Han har med imponerande konsekvens drivit en mycket tydlig linje på Aftonbladets kultursidor i 20 års tid, säger han och fortsätter:
– Att hitta rätt efterträdare blir nu en viktig fråga för tidningens förnyelse. För mig är kultursidorna en tidnings intellektuella motor.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.