Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Aftonbladets vd om natten i fyllecell

Publicerad: 24 januari 2010, 18:54

Aftonbladets tillförordnade vd, Pontus Gustafsson, greps av polis efter en krogkväll i Örebro i fredags kväll. ”Jag är inte stolt över det som inträffat”, skriver han i ett brev till Aftonbladets personal.


Ämnen i artikeln:

Pontus GustafssonAftonbladet

Pontus Gustafsson, vd på Aftonbladet. Foto: Aftonbladet

Pontus Gustafsson är tf vd på Aftonbladet och har hoppat in för Anna Settman, som är föräldraledig. Han har ett förflutet som vd för gratistidningen Punkt SE och har även varit annonsdirektör på Aftonbladet.

I fredags var han tillsammans med några kompisar på fotboll och såg matchen mellan Örebro och Åtvidaberg. Efter matchen gick de till klubben Ritz i Örebro.

Under kvällen blev han osams med en annan gäst på klubben. De ska sedan ha hamnat i bråk på toaletten på Ritz. Vad som sedan hände finns det delade meningar om. Pontus Gustafsson skriver själv att han blev gripen av vakterna och anklagad för att ha ”knockat killen”. Han fick handfängsel och hämtades av polis.
”Jag blir mycket upprörd över situationen och uppträder högljutt mot vakterna, vilket inte var bra, det beklagar jag. Polisen kom och satte mig i arrest under natten vilket känns ytterst pinsamt men så var det”, skriver Gustafsson i ett mejl till Aftonbladets anställda.

Expressen skriver att Pontus Gustafsson, enligt vittnesuppgifter, försökt skalla en vakt. Enligt Gustafsson stämmer inte det, något han också skulle ha dementerat kraftfullt i intervjun med Expressen.

Enligt Expressen så ska även Pontus Gustafsson ha hotat vakterna med att Aftonbladet skulle skriva om att han blev felaktigt anklagad. Detta förnekar han.
–- Men om han har det, så skulle det inte ha hamnat i tidningen, säger Lena Mellin stf utgivare på Aftonbladet till Expressen.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.