Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Åkesson & Curry tappar stort uppdrag

Publicerad: 23 april 2010, 14:28

Kundtidningsförlaget Åkesson & Curry tappar storuppdraget, Coops kundtidning Mersmak. Uppdraget går till tidningen Vi, som startat ett kundtidningsbolag.


Ämnen i artikeln:

Åkesson & Curry

Många på Åkesson & Curry har jobbat med produktionen av Mersmak – nu tappar byrån uppdraget till KF-ägda tidningen Vi, som startat ett kundtidningsbolag.

–  Det känns naturligt att stärka bolaget med detta; vi har ju en snart 100 årig tidningsmakarkompetens med Vi och nu senast ViLäser, säger vd Anneli Rogeman på Vi i en kommentar.

Mersmaks upplaga ligger på 1,1 miljoner exemplar och ges ut elva gånger om året.

– Vi är väldigt nöjda med den här lösningen, har stort förtroende för AB Tidningen Vi:s nya kundtidningsbolag och ser med tillförsikt fram mot samarbetet, säger Ivar Fransson, marknadsdirektör på Coop.

– Coop ser det som att de resursmässigt passar dem att göra tidningen själva i KF. Klart att det är en stor produktion, men samtidigt har vi vetat om det här sedan i vintras, så vi har ersatt den här kunden med andra uppdrag, säger Åkesson & Currys vd Bengt Åkesson till Resume.se.

Har ni behövt skära ner på personalsidan?

– Nej.

Prognosen för Åkesson & Curry i år är 16 miljoner i byråintäkt. För 2009 hamnade den på cirka 15 miljoner.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Åkesson & Curry

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.