Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Amerikanska molntjänster påverkas av spionskandalen

Publicerad: 24 juli 2013, 11:25

En studie visar att icke-amerikanska företag bryter kontrakt med amerikanska molnföretag efter spionskandalen där underrättelseorganisationen NSA var involverad.
– Antalet skeptiker var större än jag förväntat mig, säger Jim Reavis, vd på Cloud Security Alliance skriver IDG.


Ämnen i artikeln:

NSA

Enligt en studie genomförd av branschorganet Cloud Security Alliance har tio procent av 207 icke-amerikanska företag brutit sina kontrakt med amerikanska molnföretag. Orsaken är enligt organisationen avslöjandet att NSA, National Security Agency, avlyssnar trafiken hos många större teknikföretag i USA.

Samma studie visar att 56 procent av de icke-amerikanska företagen är tveksamma till att arbeta med amerikanska molföretag efter skandalen. Endast 30 procent av de tillfrågade företagen säger att de inte påverkas av spionskandalen och kommer fortsätta att använda tjänsten precis som tidigare.

– Jag trodde att de flesta företagen redan kände till att den här typen av aktiviteter pågår även i deras egna länder, säger Jim Reavis, medgrundare och vd på Cloud Security Alliance.

Organisationen försöker nu att få de amerikanska molnföretagen att sätta press på USA:s regering och kräva mer detaljer kring vilken typ av information NSA tar del av.

Alexandra Barganowski

Ämnen i artikeln:

NSA

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.