Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Anrell tillbaka till Aftonbladet

Publicerad: 7 februari 2014, 11:38

21 månader efter att han slutade med avgångsvederlag, så är Lasse Anrell tillbaka på Aftonbladet. Nu som OS-krönikör från Sotji.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetLasse AnrellSportbladet

Lasse Anrell har jobbat på Aftonbladet i två omgångar – 1979-1992 och från 1995 - 2012. Och nu börjar han sin tredje omgång.

2012 tog han tidningens erbjudande om avgångsvederlag och fick 30 månadslöner eller 1,7 miljoner för att sluta. Men nu, 21 månader efter att han gjorde sin sista dag på Aftonbladet, är han tillbaka.

Hur känns det att vara tillbaka på Bladet?

– He he - det känns finfint. Aftonbladet har alltid funnits i mitt hjärta och i min galla.

Vad är det du ska göra?

– Jag ska jobba under OS och vara med i Sportbladets massiva web-tv-matta. Först i kväll fredag ska jag kommentera invigningen. Kan bli hur vulgärt och Putin-överlastat som helst. Passar mig perfekt. Jag har kommenterat nio invigningar tidigare. Sen ska jag jobba med Sture Bjarnelind och hans reseredaktion och göra några vansinnigt spännande uppdrag som jag tyvärr inte får berätta om.

Du gick ju med avgångsvederlag från Aftonblade och du är tillbaka efter bara 21 månader. Betyder det här att din "karens" är över?

– Jag vet knappt vad karens är - jag är ju frilans nu och gör saker som jag tycker är roliga om nån vill ha dom.

Blir det en floskeltopp från Sotji?

–Vi får väl se! Det brukar sägas och skrivas mycket knäppheter under ett OS när alla är lite övertända. Hela ryska gaylagarna är väl en magnifik floskel.

Hur trivs du annars med livet som frilans?

– Skitbra. Jag njuter varje sekund. Skriver stadigt om musik i Pro och om meningen med livet i Nya Wermlandstidningen och lite annat här och där och dricker mycket rosévin och reser runt och kollar in operan Lucia di Lammermoor i hela världen - den operan räcker för mej. Ett jobb som jag annars skulle vilja ha är att vara Någon-Annan-Media-Sajts version av den magnifike Peppe Engberg. Bara som ett tips...

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.