tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Apple vill lansera tv-tjänst

Publicerad: 18 juli 2013, 09:06

Sedan ett år tillbaka har Apple förhandlat med flera amerikanska kabel-tv-bolag för att starta en tjänst som gör det möjligt för användare att titta på live och on-demand-tv, skiver Jessica Lessin reporter for Wall Street Journal på sin egna hemsida.

Ämnen i artikeln:

AppleApple TV

AB

Alexandra Barganowski


Tjänsten ska vara tillgänglig genom en set-top-box som bygger på Apples teknik som erbjuds till kabel-tv-bolagen. Apple skulle antingen sälja set-top-boxen via egna kanaler eller direkt genom tv-bolagen som i sin tur hyr ut den till sina abonnenter. Det sägs att samma teknik skulle användas vid framtida Apple tv-apparater.

Enligt Jessica Lessin vill Apple´s mediechefer erbjuda en "premium" version av tjänsten där användaren skulle kunna skippa annonser och kompensera tv-bolagen för förlorade intäkter.

Idéen skulle störa det väl förankrade systement som bygger på tittarsiffror som är basen för försäljningen av tv-annoser. Det amerikanska bolaget Dish Network som erbjuder satelit-tv skapade en liknande tjänst i fjol som mottogs av flera stämningar av andra tv-bolag.

Vilka andra morötter och piskor Apple erbjuder i förhandlingarna är fortfarande oklart. Men Apple har redan sedan i fjol patenträtt för sin set-top-box

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev