Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Återuppstånden: Skånska Aftonbladet

Publicerad: 23 april 2008, 08:41

Enligt källor till Resume.se har Aftonbladet och Skånska Dagbladet provtryckt tidningen Skånska Aftonbladet.
– Jag har ingen kommentar, säger Skånska Dagbladets vd Richard Kling.


Källor till Resume.se säger att Richard Kling, vd på Skånska Dagbladet, och Carl Gyllfors, vd för Aftonbladet, har gjort ett provtryck av tidningen Skånska Aftonbladet.

Resume.se har sökt Carl Gyllfors för en kommentar. Richard Kling vill inte ge någon kommentar men dementerar inte att ett provtryck har gjorts.

En ohelig allians mellan Skånska Dagbladet och Aftonbladet skulle kunna innebära en utmaning för Bonnier i Skåne. Sydsvenskan har i dag en väldigt stark position och Kvällsposten är väldigt dominant på kvällstidningsmarknaden. Skulle man lansera Skånska Aftonbladet som en gratistidning hade Skånska Dagbladet och Aftonbladet delat på de kostnader som Aftonbladet i dag får ta själva med förlusttyngda Punkt SE. Det skulle kunna bli en konkurrent till både City och Metro samtidigt som Punkt SE läggs ned i regionen. Förra året lades City ned i Göteborg och Sydsvenskan tog över Malmöeditionen av City.

Om Skånska Aftonbladet i stället lanseras som en betaltidning är det Kvällsposten som utmanas. För övrigt är Kvällsposten den tidning som en gång i tiden svalde Skånska Aftonbladet, som gavs ut mellan 1880 och 1949.

Tryckkapacitet finns. Skånska Dagbladet kommer nästa år att börja tryckas i nybyggda danskägda tryckeriet Rotationen. Hos PRV har man inga uppgifter om någon nyregistrering av namnet Skånska Aftonbladet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.