Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Återvänder som chefredaktör

Publicerad: 1 april 2011, 09:08

Niclas Lindstrand tar över som chefredaktör på Skaraborgs Läns Allehanda, SLA, i Skövde. Niclas Lindstrand har tidigare jobbat i 14 år på Dagens Nyheter och varit webbchef på Skånska Dagbladet.


Niclas Lindstrand Foto: Skånska Dagbladet

För en stund sedan presenterades Niclas Lindstrand för personalen på tidningen. Men han är inte helt obekant för många av dem.
– Niclas började sin bana hos oss, han är uppväxt i Skövde och hade sitt första journalistjobb på SLA för 20 år sedan, säger den avgående chefredaktören Måns Johnson.

Niclas Lindstrand gick vidare till Dagens Nyheter där han bland annat var redaktionell affärsutvecklare och ansvarig för mobilplattformen. 2007 värvades han till Skånska Dagbladet som webbchef. 2009 återvände han till Stockholm för jobb på Aftonbladets Minimedia. På senare tid har han verkat som konsult i tidningsbranschen.

Nye chefredaktören tillträder 1 maj, men kommer att gå parallellt med avgående Måns Johnson fram till sommaren.
– Det är roligt att Niclas kommer tillbaka, speciellt eftersom han tog sina första journaliststeg här, säger Måns Johnson.

Ander-ägda SLA är i dag sexdagarstidning, och Niclas Lindstrand kommer även gå in som chefredaktör och ansvarig utgivare för Hjo tidning som är tvådagarstidning.
1999 skrev Niclas Lindstrand ett återvändarreportage om hemstaden Skövde i Dagens Nyheter. Då skrev han att "staden är känd för absolut ingenting".

Janne Sundling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.