Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Bengt Carlsson skriver bok om Stenbeck

Publicerad: 14 februari 2008, 12:33

DI:s Bengt Carlsson lämnar tidningen av två anledningar. – Jag ska dels börja jobba på Handelsbankens informationsavdelning, dels har jag fått i uppdrag av Kinnevik att skriva en bok om bolagets historia, säger han.


Handelsbanken är Bengt Carlssons nästa arbetsgivare:
– Jag kommer bland annat att jobba på pressavdelningen. Men de närmaste 2,5 åren kommer jag också att vara tjänstledig för att skriva boken, säger han.

Bokprojektet är på Kinneviks initiativ och kommer bland annat innebära att Bengt Carlsson får en unik tillgång till familjen Stenbeck för intervjuer.
Tidigare har journalisterna Per Andersson och Stellan Björk skildrat dynastins framväxt under förra århundradet.  

Innebär det här du helt lämnar journalistiken?
– Ja, jag är 48 år och har arbetat som journalist de senaste 20 åren. Det var dags att prova något nytt. Nu får jag dessutom chansen att fullt ut lära mig hur ett bolag fungerar. Vi journalister brukar ju annars vara bra på att kunna lite om mycket. Nu hoppas jag får lära mig mycket om en sak. 

Vad kommer du att sakna?
– Det har ju alltid varit roligt att få vara med och försöka skildra händelsernas centrum, att känna att man är med i loppet. Det kommer jag nog att sakna mest.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.