Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bengt Göran Kronstam slutar på DN

Publicerad: 20 juni 2013, 10:57

DNs vinskribent Bengt Göran Kronstam slutar som på tidningen i sommar.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Skälet till avhoppet är att Bengt Göran Kronstam vill förverkliga en idé som han burit på i över tio år, men som inte kunnat realiseras förrän nu.

– Det är ett mycket spännande projekt, en stor satsning som kommer att ruska om Vin-Sverige och som jag gärna vill berätta mer om när tiden väl är mogen, säger han.

Bengt Göran Kronstam har varit vinskribent på Dagens Nyheter sedan 1985. Han har också varit vinredaktör på tidningarna Gourmet och Allt om Mat.

– Det har varit 28 fantastiska år i en tidning som gett mig möjlighet att sätta mycket av agendan i Vin-Sverige, säger han. Men allt har sin tid och nu vill jag satsa på en idé som jag burit på länge och som känns helt rätt i framtidens medialandskap. På detta sätt räknar jag med ska få ännu större inflytande på en svensk dryckesmarknad i snabb förändring, utan att på minsta sätt rucka på mina principer och integritet.

Han drev också tidningen Allt om Vin tillsammans med  Håkan Larsson och sålde den till LRF Media 2010.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.