Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bergmans son kräver bättre bevisning

Publicerad: 26 maj 2011, 12:02

Nyheten att Ingmar Bergmans mor kanske inte var hans biologiska mor toppar DN i dag. Daniel Bergman, regissörens son, tycker att man borde undersöka saken närmare. – Man måste ha på fötterna, säger han till Expressen.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterIngmar BergmanBjörn Wiman

Dagens Nyheter idag.

En artikel i Dagens Nyheter hävdar att Ingmar Bergmans mor, Karin Bergman, i själva verket kanske inte var hans biologiska mor. Ett DNA-test där man jämfört DNA från frimärken som Ingmar Bergman skickat med DNA från Veronica Ralston, Karin Bergmans barnbarn, används som bevis. Det visar att det inte finns något släktskap mellan de båda. DNA-testet presenteras i en ny bok, som ges ut av Veronica Ralston.

Ingmar Bergmans son, Daniel Bergman, säger till Expressen att han tycker att det hela borde undersökas mer noggrant innan ”man slår på stora trumman”.
– Man måste ha på fötterna, säger han till tidningen.

I samma artikel säger han att det som talar emot de nya uppgifterna är att Ingmar Bergman och Karin Bergman var väldigt lika varandra.

Björn Wiman, chef för DN:s kulturredaktion, kommenterar publiceringen:
– Det handlar om att det finns en ny bok där de här uppgifterna förs fram av Bergmans egen familjesfär. En familj vars öde, på gott och ont, för länge sedan lämnat den privata sfären.

Han understryker också att artikeln bara presenterar uppgifterna om DNA-provet men att läsaren själv får dra slutsatsen om det är sannolikt att någon annan än Ingmar Bergman skulle ha slickat på olika brev som han skickat med 30 års mellanrum.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.