Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Bojkotten hävd

Publicerad: 11 augusti 2010, 14:05

Zlatan snackar – med Aftonbladets reportrar. Den fleråriga bojkotten från landslagsstjärnan mot tidningen hävdes på gårdagens presskonferens.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetZlatan Ibrahimović

Foto: Rickard Kilström.

Sedan 2003 har det varit frostigt mellan Aftonbladet och Zlatan Ibrahimovic. När kvällstidningen försökt ställa frågor till honom har han kallt svarat att han inte svarar på frågor från Aftonbladet.

Men på gårdagens presskonferens hävdes bojkotten när landslagkaptenen glatt svarade på Aftonbladets utsändes frågor.

Nu är bojkotten definitivt hävd. Tidigare har Aftonbladet, med undantag från dess chefredaktör Jan Helin, inte fått svar på några frågor överhuvudtaget från Zlatan Ibrahimovic. Men på gårdagens presskonferens hade Aftonbladets utsände – Johan Flinck inte några som helst problem att få svar på sina frågor från landslagskaptenen.

– Jag frågade landslagets presschefen innan presskonferensen om det var okej att jag kunde ställa några frågor, och han sa att det inte var några problem, eller att han fått några krav från Zlatans sida, säger Johan Flinck till Resume.se.

Vad betyder det att Zlatan nu häver bojkotten officiellt?
– Det är klart att det underlättar arbetet, och att det är så här det ska vara.

Tidigare har Aftonbladets chefredaktör Jan Helin uttalat sig till Resume.se om bojkotten efter att han fått en intervju med Zlatan. Då sa han:

– Det är mycket viktigt att Zlatan pratar med oss igen. Zlatan är på toppen av den moderna världsfotbollen, det är en unik epok i svensk idrottshistoria. Självklart är vi intresserade av vad han kan berätta om sin fotboll och sitt liv.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.