Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Byter ut fotograferna mot reportrar

Publicerad: 19 maj 2010, 08:22

Ut med fotograferna – in med reportrar med fotovana. Då blir kvaliteten bättre, enligt Söderhamnskurirens chefredaktör Mats Åmvall som vill säga upp tidningens tre fotografer.


Mats Åmvall, chefredaktör.

Förhandlingar har inletts med facket på Söderhamns-Kuriren. Tidningens tre fotografer ska sägas upp – i stället vill tidningen anställa tre reportrar med fotovana. Chefredaktören Mats Åmvall menar att kvaliteten därmed höjs – man får in fler som kan göra mer än en sak, samtidigt som den digitala tekniken numera gör att reportrarna själva kan ta tekniskt bra bilder.

– Det här är inte en besparingsåtgärd. Vi gör det här för att bli bättre och få ut mer av de resurserna vi har, det är en kompetensväxling, säger Mats Åmvall till Resume.se

Fotograferna får ingen möjlighet att omskola sig på tidningen.

– Vår bedömning är att de inte kan skriva den typ av kvalificerade journalistiska texter vi vill ha. Vi vill rekrytera duktiga journalister som kan ta bilder, säger Mats Åmvall till Journalisten.

Beslutet rör enbart Södehamns-Kurirens tre fotografer. De övriga tidningarna som ingår i Hälsingetidningar – Ljusdals-posten, Ljusnan och Hudiksvalls Tidning har fotograferna kvar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.