Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Camilla Jonsson till Sydsvenskan

Publicerad: 5 november 2008, 14:35

I augusti lämnade Camilla Jonsson jobbet som chefredaktör på tidningen Chef. Under hösten har hon fått stark kritik som konsult på TT. Idag utsågs hon till ny redaktionschef på Sydsvenskan.


Camilla Jonsson är ny chefredaktör på Sydsvenskan.

– Camilla är en otroligt rutinerad och kompetent tidningsmakare med erfarenhet från ett stort antal områden. Hon är rätt person att göra Sydsvenskan till framtidens tidning i alla kanaler, säger Daniel Sandström, chefredaktör på Sydsvenskan i en kommentar.

Camilla Jonsson har chefserfarenhet från tidningen Chef. Men en ganska kort sådan. Hon tilträdde som tidningens chefredaktör i oktober 2007. I augusti i år sade hon upp sig.

Under hösten har hon jobbat som konsult åt nyhetsbyrån TT Spektra. Reportrarna gick i taket när konsulten ändrade texterna så mycket att de knappt gick att känna igen.

Camilla Jonsson tillträder första december.
– Det här känns himla roligt. Sydsvenskan är en fantastisk tidning som jag har följt i många år. Jag tror att det här är en arbetsplats där jag verkligen kan få använda alla mina kompetenser, säger Camilla Jonsson.

Karin Zillén som är tf redaktionschef blir den första december nyhetschef och biträdande redaktionschef.

Hon tillträder sin nya tjänst den 1 december. Karin Zillén, tf redaktionschef, får en ny roll som nyhetschef och biträdande redaktionschef.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.