Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Chefredaktören tvingas bort från Kristianstadsbladet

Publicerad: 22 september 2010, 08:56

Sydsvenska Dagbladets AB organiserar om. Jörgen Svensson blir ansvarig utgivare och kommersiellt ansvarig för de tre tidningarna Kristianstadsbladet, Trelleborgs Allehanda och Ystads Allehanda. På Kristianstadsbladet slutar därför ansvarige utgivaren. – Min roll har försvunnit och den finns inte längre, säger Lasse Bernfalk avgående chefredaktör till Resume.se


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Går mot en osäker framtid. Lasse Bernfalk kan inte vara krav på Kristianstadsbladet.

Förändringen genomförs efter ett enhälligt styrelsebeslut på onsdagen.
– Det finns stor potential i de här tre tidningarna. Men vi måste dra mer nytta av varandra, så att vi arbetar smartare och effektivare, säger Johan Ståhl vd för Sydsvenskan-koncernen.

Jörgen Svensson som idag är chefredaktör på Ystads Allehanda tar därmed över även Trelleborgs Allehanda och Kristianstadsbladet och blir ansvarig utgivare och kommersiellt ansvarig på samtliga tidningar.

På Trelleborgs Allehanda får Rickard Frank sitta kvar som chefredaktör men Lasse Bernfalk på Kristianstadsbladet slutar omgående.

– Det finns ingen funktion för mig i den nya organisationen. Jag ser det som en ganska naturlig utveckling. Många i personalen har drabbats av omorganisationen och det är rimligt att ledningen drabbas också, säger Lasse Bernfalk.

Det låter lite som att du har fått sparken. Är det så?
– Jag tycker inte det. Jag tycker att min roll har försvunnit och den finns inte längre.

Vad kommer du göra nu?
– Jag har jobbat i den här branschen i 30 år, varit utgivare i 15 och varit ledare för redaktionsarbete i 26, så först ska jag ha några veckor ledigt. Sedan blir det förmodligen något nytt jobb i branschen, om någon vill ha mig.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.