Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Chefsparet i flygdrama

Publicerad: 16 april 2010, 08:16

Medieparets flygresa hem från Thailand blev ett drama. Lena K Samuelson och Niklas Silow stoppades av askmolnet och svävade i ovisshet i många timmar innan planet tvingades landa på Cypern. – Klart att det är obehagligt att flyga så långt utan att veta var vi skulle få landa till slut, säger Lena K Samuelsson, chefredaktör för Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

Niklas SilowLena K Samuelsson

Niklas Silow och Lena K Samuelsson.

Familjesemestern fick ett jobbigt slut för det gifta medieparet Lena K Samuelsson och Niklas Silow, mobilchef på Aftonbladet. Flygfärden hem från Thailand blev en lång resa präglad av ovisshet.

Planet (Fritidsresor) lyfte från Krabi klockan tre på eftermiddagen i går, nio svensk tid.

Askmolnet från Island blev en helt ny situation att tackla för piloten på planet, en Boeing 767-300 med 291 passagerare.

Efter fem timmars flygning från Krabi stängdes luftrummet i Norra Europa.

– Detta är extremt ovanligt. Jag har inte varit med om något liknande under 30 år som pilot, säger Tor Jurgell till SvD.

– Första beskedet var att vi siktade på att landa i Stockholm eller Helsingfors och att vi skulle hinna landa innan flygplatserna stängde, trots en något omlagd rutt för att undvika Moskva, säger Lena K Samuelsson till SvD.

Men planerna ändrades – piloten fick i stället rikta in sig på att landa i Hurghada, Egypten, men efter några timmar till kom nya direktiv – till slut tvingades planet landa i Larnaca på Cypern. Där är Lena K Samuelsson och Niklas Silow fortfarande kvar (läs fredag morgon).

– De är på Cypern fortfarande och väntar på att flyga hem, sa Aftonbladets informationschef Nicke Franchell till Resume.se på fredagsmorgonen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.