Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Corren vinner pris för tiggarreportage

Publicerad: 19 november 2014, 11:17

Lars Eklund, östsams kulturpolitiske talesman delar ut priset till Jenny Eriksen och Johan Sievers.

Foto: Johnny Gustavsson/Corren.

Utmärkelsen Årets folkbildare går till Corren. Priset får tidningen för deras reportageserie om tiggare i Linköping. – Det visar att tiggarnas situation är ett angeläget ämne, säger Johan Sievers, en av två som jobbat med reportagen, till Corren.


Ämnen i artikeln:

Corren

Priset delades ut i går i samband med Bildningsförbundet Östergötlands tvådagarkonferens med motiveringen:

"Med djup, bredd och analytisk träffsäkerhet levereras insikter till läsarna i en serie artiklar som belyser sociala omständigheter som tiggande EU-immigranter tvingas leva under. Ett utmärkt exempel på en folkbildande roll som utöver annat vilar på en dagstidning".

Jenny Eriksen och Johan Sievers, som skrivit reportagen om tiggarna, fick ta emot ett pris på 10 000 kronor i samband med utmärkelsen.

– Fantastiskt roligt, eftersom vi vill vara folkbildare i det här jobbet. Och journalistik är folkbildning. Folk hörde av sig och ville att vi skulle ta reda på mer om tiggarnas situation. Efteråt har många tackat för att vi vidgat bilden av dem. Allt är inte svart eller vitt, säger Jenny Eriksen till Corren.

Artikelserien startade för 1,5 år sedan och har publicerats i två omgångar.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Corren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.