Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Dagens nyhetsanka"

Publicerad: 3 februari 2010, 11:48

I dagens Expressen avslöjar Niklas Svensson att Leif Pagrotsky är intresserad av att bli ny chef för Moderna museet. Pagrotsky kallar det får ”dagens nyhetsanka”.


Ämnen i artikeln:

Leif PagrotskyExpressenNiklas Svensson

Leif Pagrotsky

Niklas Svensson gör idag comeback i Expressens spalter. Han står för dagens toppnyhet – att den tidigare kulturministern Leif Pagrotsky fört diskussioner med kulturdepartementet för att visa att han är intresserad av jobbet som chef för Moderna museet.
De uppgifterna dementerar nu Pagrotsky i ett pressmeddelande.
”Uppgifterna att jag skulle vilja lämna politiken är helt fel. Jag är i högsta grad aktiv som kulturpolitisk talesperson för Socialdemokraterna och vice ordförande i Riksbanksfullmäktige.”, skriver han bland annat.

Men Niklas Svensson anser inte att han gjort sig skyldig till en nyhetsanka första dagen på nya jobbet.
– Det är en lite rolig dementi för han säger bara att han ska vara aktiv i valrörelsen. Min artikel handlar om efter valet. Där ger han inga besked och det har jag bandat, så det blir svårt att dementera.

Niklas Svensson tror att bakgrunden är en annan till dementin:
– Det är klart att det här ställer till problem för honom internt. Han har haft kontakter utan att meddela socialdemokraternas ledning.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.