Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Daniel Sandström ny kulturchef på SvD

Publicerad: 6 mars 2013, 09:13

Daniel Sandström.

Sydsvenskans förre chefredaktör Daniel Sandström har klart med nytt jobb. Han tar över efter Martin Jönsson som kulturchef på Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

Daniel SandströmSvDSvD Kultur

Daniel Sandström lämnade nyligen jobbet som chefredaktör på Bonnier-ägda Sydsvenskan. Nu blir han kulturchef på Schibsted-ägda SvD. Han efterträder Martin Jönsson som går till Sveriges Raido.  

– Jag är väldigt glad för att Daniel nu kommer till SvD. Han kommer att ta SvD:s kulturjournalistik till en ny nivå med sin kompetens, redaktörskap och breda medieerfarenhet. Han är en respekterad skribent och en stark och intressant röst i kultursamtalet, säger SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande.

Daniel Sandström kommenterar själv sitt nya jobb:
– För den som känner passionerat för litteratur och kultur är Svenska Dagbladet en fantastisk scen, med stolta traditioner på kulturområdet, och utmaningen är att ta detta arv in i framtiden, inte minst digitalt.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.