Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Dansk tidning pekade ut kungen som mordmisstänkt

Publicerad: 28 januari 2014, 10:29

Foto: Alexis Daflos

Tidningen Se og Hør pekade i fredags ut Carl XVI Gustaf som misstänkt i mordet på Mille Markovic. Nu erkänner chefredaktören att artikeln var för hårt vinklad.


Ämnen i artikeln:

Kungahuset

Artikeln, som låg på Se og Hørs sajt i fredags hade rubriken: "Kong Carl Gustaf under mistanke for drab" och handlade om utredning kring mordet på Mille Markovic, skriver den danska tidningen Journalisten.

"Politiet leder efter en gerningsmand og er stadig på bar bund i efterforskningen, men mistanken om, hvem der står bag henrettelsen retter sig automatisk også mod den 67-årige konge," skrev Se og Hør.

Tidningen hänvisade inte till några källor utan lutade sig helt och hållet mot att Markovic pekat ut kung Carl Gustav som porrklubbsbesökare och att detta skulle vara ett tänkbart motiv till mordet.

Chefredaktören Niels Pinborg försvarar publiceringen men menar att artikeln togs bort för att den var för hårt vinklad.

– Vi är en skvallertidning och inte ett kriminalblad och jag var inte skarp nog som redaktör, säger han till Journalisten.

I en kommentar från kungahuset skriver k ungens juridiska ombud Axel Calissendorf:

"Netversionen af artiklen var ulovlig, og den blev derfor – fornuftigt nok - fjernet igen. Derudover har vi ingen kommentarer for nu".

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Kungahuset

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.