Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

De flesta på City Skåne förlorar jobben

Publicerad: 26 april 2013, 10:35

Majoriteten av de anställda på City Skåne blir av med jobben. Bara 4 stycken blir kvar på City Malmö/Lund som inlemmas med Sydsvenskan.


– Det här är tråkigt, många av dem har varit anställda länge. Men samtidigt tittar vi ju över Sydsvenskans organisation just nu. Det är olyckligt att det här kommer slag i slag, säger Sydsvenskans vice vd Anette Östergren till tidningen Journalisten.

I och med att City Skåne lägger ner sina editioner i Helsingborg, Kristianstad och Karlskrona och City Malmö/Lund kommer organisatoriskt går in under Sydsvenskan förlorar 10 av de 14 journalisterna av med sina jobb.

- Vi gör bedömningen att City Malmö/Lund är jätteviktig, inte minst för att försöka locka in unga läsare i papperstidningen. Det är en riktad produkt till en målgrupp som vi inte når med Sydsvenskan, säger Anette Östergren.

Det lokala journalistfacket är kritiskt till att så få blir kvar.

- Vi har försökt få ledningen att förstå att det blir väldigt moraliskt fel att göra sådan skillnad på folk och folk. Vi har jobbat integrerat, och bara för att tre tidningar försvinner betyder inte det att precis tre femtedelar av arbetsbördan försvinner, säger vice klubbordförande Isabelle Beckman.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.