Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"De har gått för långt"

Publicerad: 27 april 2011, 14:16

Staffan Dopping, pr-konsult på K Street Advisors, är kritisk till att Expressen publicerade bilderna på Håkan Juholt från baren i Turkiet. Han menar att bilderna är integritetskränkande. – Bilderna är för närgångna, säger han till Resume.se


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtStaffan DoppingExpressen

Expressen igår.

Staffan Dopping Foto: Pressbild

I Expressen kunde man i helgen läsa om hur Håkan Juholt högjlutt diskuterat politiska frågor och gjort jämförelser med Fredrik Reinfeldt på en bar i Turkiet. Till artiklarna, som bygger på vittnesmål från svenskar som befunnit sig på baren, publicerades också närbilder på Håkan Juholt där S-ledaren sitter och rör om i en Dry Martini.
– Hade man sett hela restaurangen och inredningen och inte till exempel sett hans tröjtryck så hade det varit rimligare men nu tycker jag att det är integritetskränkande. Det tror jag de tycker också, säger Staffan Dopping.

Han är noga med att påpeka att han inte tagit del av mer information än det som publicerats i helgen.
– Det jag reagerade på var bilderna. Jag tycker att man har gått för långt när det gäller bildpubliceringen och att bilderna är för närgångna.

Han fortsätter:
– Han får finna sig i att bli bevakad men bilderna borde inte publicerats. De är integritetskränkande. Däremot tycker jag inte det är något problem med texten eftersom de ska ha varit så pass högljudda.

Staffan Dopping tror att publiceringar av den här typen av bilder kommer att starta diskussioner kring kameror på restauranger och liknande.
– Jag tror att den här typen av bildjournalistik skadar mer än den gör nytta, framför allt i längden.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.