Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"De umgås flitigt"

Publicerad: 27 mars 2010, 10:05

Aftonbladets modeprofil Sofi Fahrman har blivit en god vän med prinsessan Madeleine. Chefredaktören Jan Helin skriver nu att hon inte får bevaka kungahuset och att hon dessutom får finna sig i att bli bevakad av den egna tidningen.


Ämnen i artikeln:

Prinsessan MadeleineAftonbladetSofi FahrmanJan Helin

Sofi Fahrman. Foto: Aftonbladet

Att en av Aftonbladets mest profilerade medarbetare är god vän med prinsessan Madeleine är problematiskt för tidningen som både ska bevaka och granska kungahuset. Bevakningen under året kommer dessutom att vara både viktig och ta stor plats med tanke på att både Victoria och Madeleine ska gifta sig. Jan Helin beskriver deras vänskap på egna bloggen:
”Aftonbladets medarbetare Sofi Fahrman är vän med prinsessan Madeleine.  Det har inte alltid varit så, men deras vänskap har den senaste tiden  utvecklats till den grad att de numer firar semestrar ihop och umgås  flitigt då prinsessan vistas i New York där Sofi Fahrman numera bor.”

Han skriver att Sofi Fahrman har valt att prioritera vänskapen före sitt journalistiska uppdrag. Detta har Jan Helin accepterat eftersom det ändå inte ingår i hennes uppdrag att granska hovet. Han skriver också att Fahrman kommer att slippa frågor från den egna tidningen om vänskapen. Däremot får hon finna sig i att ingå i bevakningen när hon umgås med prinsessan.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.