Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Debatt bakom flytten av nyhetssidorna

Publicerad: 8 mars 2011, 15:29

Aftonbladet har ändrat i huvudtidningen. Sidorna 6 och 7 är numer debattsidor och nyhetstidningen har flyttats fram och börjar på sidorna 8 och 9.


Ämnen i artikeln:

Karin MagnussonDebatt

Nya Debattuppslaget som trängt undan första nyhetsuppslaget. Nu börjar första nyhetsuppslaget i stället på sidan 8-9, precis som hos konkurrenten Expressen.

Aftonbladets debattchef Karin Magnusson.

Klassiska 6:an och 7:an är nu ett minne blott efter att Aftonbladets nyhetstidning blivit framflyttad.

Varför har ni ändrat sidinnehållet?
– Vi ser att det är ett kvitto på något som är bra och fungerar, det är en vanlig tidningsstruktur och i svenska tidningar är det ett normalt flöde, säger Karin Magnusson, debattchef på Aftonbladet, till Resume.se.

Så ni har inte härmat Expressen som har exakt samma upplägg?
– Nej, det har vi inte. Många tidningar ser ut på det här viset.

Vad har ni fått för reaktioner?
– Jag har mest fått glada tillrop och mejl. Det känns roligt att vi har fått en mer naturlig placering i förhållande till opinionsmaterialet.

Varför ändra just nu?
– Någon dag måste man ändra, vi har faktiskt ingen agenda bakom detta. Vi tänkte att vi gör det efter sportlovet när folk har kommit tillbaka till vardagen igen, om jag ska vara krass.

På debattsidan idag kan man även läsa en debattartikel av Anders Borg och Anna-Karin Hatt. På sidan är bilden på Anders Borg betydligt mycket större än den på Anna-Karin.

Det är internationella kvinnodagen idag och debattartikeln behandlar jämställdhet mellan könen. Varför har ni valt att göra bilden på Anders Borg så mycket större än den på Anna-Karin Hatt?
– Jag förstår den invändning man kan ha emot hur vi placerade bilderna om man ser det ur ett genusperspektiv, men vi gick på igenkänning hos läsarna. Anders Borg är betydligt mycket mer igenkänd hos läsarna än vad Anna-Karin Hatt är och därför fick Borg bli större. Borg gick före Hatt, helt enkelt.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Karin MagnussonDebatt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.