Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Den här gången blev det inte rätt"

Publicerad: 8 februari 2010, 08:59

Daniel Westling är akut sjuk skrev Aftonbladet i fedags. I går dementerade Daniel Westling själv uppgifterna och nu backar Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Daniel WestlingAftonbladet

Lena Mellin, stf utgivare på Aftonbladet.

Aftonbladets stf ugivare Lena Mellin skriver idag om tidningens rapportering av Daniel Westlings hälsa. Hon skriver att tidningen hade två solida källor som styrkte uppgiften om att Westling var akut sjuk.

Daniel Westling var i och för sig på sjukhus under förra veckan, men det var rutinkontroller efter hans njurtransplantation i maj förra året.
”Aftonbladets viktigaste uppgift är att ge våra läsare sann och relevant information. Den här gången blev det inte rätt.”, skriver Mellin.

Men Mellin kritiserar också hovet eftersom de valde att dementera uppgifterna hos rivalen Expressen.
”Det är ett märkligt sätt att behandla journalister som söker svar på frågor om den blivande prinsens hälsa efter uppgifter om att han varit akut sjuk. Det som hänt är beklagligt. Hovets presstjänst har gjort ett mindre gott jobb och Aftonbladet har som en följd av det misslett sina läsare. För det ber vi om ursäkt.”, skriver Mellin.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Daniel WestlingAftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.