Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Det är fel man på bilden"

Publicerad: 20 oktober 2008, 05:12

Idag publicerar Expressen en bild som ska föreställa den man som är anhållen för att ha mördat Carolin Stenvall. Men jaktlagets ledare säger till Resume.se att det är fel man på bilden. Expressen hävdar dock att att man dubbelkollat uppgften och att det är rätt person.


Expressens förstasida idag.

Expressen publicerar idag en stort uppslagen bild på en jägare som poserar bredvid en nystyckad björn. Bilden är publicerad både på förstasidan och på hela sidan 13 i tidningen.

Men nu hävdar den man som är ledare för jaktlaget att mannen på bilden inte är den misstänkte 50-åringen.
– Han som är med på bilden är en helt annan person, säger han till Resume.se.

Är du helt säker på det?

– Jag åkte själv och köpte tidningen när jag fick reda på det här i eftermiddags. Jag kan gå i god för att det är fel person.

Expressens informationschef Irina Halling är däremot säker på att tidningen har publicerat en bild på rätt person.
– Vi har samstämmiga uppgifter på att det är rätt person. Vi har dubbelkollat uppgiften. Däremot stod det i bildtexten i tidningen att det var han som skjutit björnen. Det var fel och det har vi nu korrigerat på nätet.

Expressens reporter Tommy Schönstedt skriver i ett mejl till Resume.se att han åkt 27 mil för att kontrollera uppgiften om att det skulle vara fel man på bilden. Han skriver att det är den man som misstänks för mordet, som är på bilden.

Den man som jaktledaren hävdar ska vara på bilden förnekar att han är på bilden, enligt Expressens reporter.

Bilden som Expressen publicerat idag är tagen 1983. Carolin Stenvall försvann den 12 september i år. Dagen efter anmälde hennes pojkvän henne som försvunnen. Den 16:e oktober greps en man för mordet. Han är nu anhållen skäligen misstänkt för mord.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.