Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Det är inte ett aprilskämt"

Publicerad: 11 oktober 2010, 11:34

I fredags skrev DN Bostad om ett par som byggt sig en vindsvåning på 165 kvadrat i Vasastan. Nätet har sedan fyllts av harm och hån mot lyxfrossan. Henrik Schyffert gick bananas på Twitter och redaktören på DN Bostad får sina fiskar varmare än någonsin. – Det har inte varit så här många reaktioner förr och inte så hätska. Det tog oss på sängen, säger Bo Westmar redaktör på DN Bostad till Resume.se


Faksimil från artikeln i DN.

Artikeln har rubriken ”Vindsvåningar har blivit ett sätt att leva” och publicerades i fredags på sidorna 4 och 5 i DN Bostad.

– Jag förstod ju att det skulle bli en och annan reaktion eftersom den skiljer sig rätt mycket från det vi vanligtvis skriver om, säger Bo Westmar.

I artikeln skriver frilansaren Sara Trus om paret Eric Tour och Nina Persson som byggt om en råvind till en lyxig vindsvåning på 165 kvadratmeter i Vasastan.

Artikeln är ett utdraget frosseri i lyxiga möbelvarumärken och anekdoter om kryddshopping i Peking och vintips från sydafrikanska gårdsherrar.

Texten har spridits som en löpeld på nätet. Den har bland annat resulterat i en sarkastisk nidversion som sprids på Facebook och Henrik Schyffert har kommit med mängder av råsopar mot den på Twitter.

” På riktigt? Var är vi på väg? Det känns som Roms sista dagar. Kejsar Nero och Marie Antoinette...” twittrade komikern bland annat.

Det har blivit en hel del arga samtal och mejl till Bo Westmar konstaterar han när Resume.se ringer upp.
Enligt honom har DN Bostad upplevt ett liknande kritiktryck när de en gång tidigare skrev om  en lyxvåning på Östermalm och folk kastade sig på telefonerna.

– Men det var inte tillnärmelsevis så många som nu och inte så pass hätska. Det tog oss lite grann på sängen.

Vari ligger allmänintresset i att skriva den här sortens artiklar?

– DN Bostad började en gång som en konsumenttidning men den har vridits mer och mer mot det område där andra inredningstidningar håller sig. Det var tänkt som en liten inblick i en värld inte många har tillgång till.

Ångrar ni publiceringen i efterhand?

– Möjligen ångrar vi att vi att vi inte gjorde en del formuleringar mindre provocerande.

Eftersom många spekulerar måste jag fråga. Är artikeln ett satiriskt skämt eller är den allvarligt menad?

– Nja allvarligt menad, alltså det är en inredningsartikel men det är inte ett aprilskämt.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.