Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Det är kränkande och otillbörligt"

Publicerad: 7 mars 2008, 09:47

Rebecca Norman, medlem i Mittmedias ägarstiftelse Nya stiftelsen Gefle Dagblad, vill nu att styrelsen uttalar sitt missnöje med vd Jan Cahlings språkbruk. – De är kränkande och otillbörliga, säger hon till Resume.se.


Rebecca Norman anser att ägarna måste göra ett uttalande

Konflikten har sitt ursprung i en månad gammal krönika i Arbetarbladet. Där skrev tidningens politiska chefredaktör Kennet Lutti att MittMedias vd Jan Cahling vid en konferens med ett tiotal chefer inom koncernen sagt till den enda kvinnan i gruppen, Gävletidningars dåvarande vd Lena Munkhammar, ”håll käften på dig jävla kärringjävel!”.

Jan Cahling ska vid ett annat tillfälle sagt till Lena Munkhammar att ”lugna ner sig och gå ut och måla läpparna”, enligt Lutti.

Hittills har Nya stiftelsen Gefle Dagblad, som äger 70 procent av Mitt Media, lagt locket på. Men det håller inte längre anser Rebecca Norman, som är medlem i stiftelsen och tidigare även suttit i styrelsen för Gefle Dagblad och Gävle Tidningar.
– Jag har skrivit ett brev till styrelsen där jag tycker att de ska uttala sig om frågan.

Läs även:

- Tidningskrig i Gävle

Vad anser du själv?
– Det är kränkande och otillbörligt mot Lena Munkhammar, men även mot det som är den grund den Liberala stiftelsen står för. Hela den liberala ideologin bygger på en respekt för individen.

Hur ska ägarna agera?
– Jag tycker att man ska uttala sig om det otillbörliga i språkbruket. Det är ett kränkande beteende. Jag tycker inte att det spelar någon roll att det skett i en snäv krets. Nu är det ute och då tycker jag inte att ägarna kan tiga. Det handlar om en övergipande policyfråga.

Kan Jan Cahling sitta kvar som vd?

– Det vill jag inte ha någon åsikt om nu.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.