Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Det är säkert en miss"

Publicerad: 30 april 2010, 10:37

Expressen har fått tag i inbjudningslistan för riksdagens fest i samband med Victorias och Daniels bröllop. En rad mediepotentater har fått en inbjudan – men det finns också de som fått nobben.


Ämnen i artikeln:

Mats KnutsonPer Gunne

Per Gunne finns inte med på inbjudningslistan. Foto: Resumé

Chefredaktörerna för Expressen, Aftonbladet, Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Dagens Industri är alla inbjudna till festen. Men Per Gunne, chefredaktör för tidningen Metro, som har flest läsare av de svenska dagstidningarna saknas i listan.
– Det är säkert en miss och jag tror att det kommer en inbjudan i nästa vecka.

Varför tror du att Metro får nobben?
– Jag vet inte. Det är inte jag som har gjort inbjudan.

TV4:s vd Jan Scherman och SVT:s vd Eva Hamilton är inbjuden. Hamilton får dessutom ta med sig den politiska kommentatorn Mats Knutson, som är ordförande i riksdagsjournalisternas förening.
– Det är klart jag ska gå på festen. Det ska bli trevligt att gå på en sådan fest och det blir säkert en jättefin konsert. Men jag är inte inbjuden till bröllopet, säger han till Expressen.

När det gäller de övriga tv-kanalerna får cheferna försöka roa sig på annat håll den 18:e juni. Varken Hans-Holger Albrecht eller Manfred Aronsson återfinns på gästlistan, som inte heller rymmer Jonas Sjögren på Kanal 5. Fyra av Bonnierkoncernens ägare finns med på gästlistan. Men varken vd Jonas Bonnier eller styrelseordförande Carl-Johan Bonnier är med i den lista som koncernens kvällstidning presenterar idag. Stampens huvudägare Peter Hjörne är inbjuden, men chefredaktören på GP Jonathan Falck får stanna kvar i Göteborg.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Mats KnutsonPer Gunne

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.