Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Det galna vädret”

Publicerad: 30 juli 2010, 12:22

Väder på löpsedlar och förstasidor säljer tidningar. Det menar Expressen och Aftonbladet som satsar mer än någonsin. – Vi kör väder på löpet eller på förstasidan runt 2-3 gånger veckan nu under sommaren, säger Magnus Alselind, editionschef på Expressen.


Vädret går hem hos kvällstidningarna. Foto: Mayang Adnin och William Smith.

Om det beror på nyhetstorkan eller att svenskarnas intresse för väder har nått rekordartade höjder är oklart. Säkert är däremot att kvällstidningarna satsar för fullt.

– Vi har mer väder än någonsin inne i tidningen, säger Magnus Alselind.

Aftonbladet är inte sämre med sin vädersatsning med frontfiguren Per Holmgren.

– Väderlöpen har blivit vanligare och det görs också mer journalistik kring vädret inne i tidningen nu, säger Nicke Franchell, informationschef på Aftonbladet.

Både Aftonbladet och Expressen menar att det är svenskarnas intresse för sommarvädret som styr. Nicke Franchell vill inte kommentera några försäljningsupplagor, men säger:

– Det kanske finns en anledning till att de återkommer.

Magnus Alselind på Expressen hävdar att tidningen får mycket respons på sin väderrapportering, och att intresset har ökat tydligt under de senaste åren.

– Det finns såklart saker som säljer bättre på löpen och förstasidorna. Men om det inte skulle sälja så skulle vi ju inte ha det, säger han.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.