Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Det sa bara klick!

Publicerad: 20 maj 2010, 13:15

Bildbyrån Scanpix får uppdraget att vara officiell leverantör av bilder under Victoria och Daniels bröllopsdag. – Det är det största uppdrag vi genomfört, med tanke på hur mycket personal det kommer att ta i anspråk, säger Anna Fornek Bergström, vd på Scanpix.


Ämnen i artikeln:

ScanpixBröllopet

Anna Fornek Bergström, vd på Scanpix

Bildbyrån räknar med att ha 40 fotografer som jobbar med att ta bilder under bröllopsdagen. Scanpix får också ansvaret att förse andra bildbyråer runt om i världen med bilder.

Genom avtalet får också Scanpix exklusivt tillträde till vissa platser i kyrkan, längs kortegen och på middagen. Men på vissa ställen får även Scanpix nobben.
– Vi får inte ha någon fotograf framifrån i kyrkan och kommer inte heller att följa med när brudparet åker båt, som en del i kortegen.

Hur mycket kommer ni att tjäna på det här?
– Jag har ingen uppfattning om det. Just nu planerar vi de omfattande satsningar som vi måste göra både när det gäller personal och teknik.

Hur fick ni uppdraget?
– Vi har haft en diskussion under en lång tid. Scanpix arbetar löpande med hovets officiella uppdrag runt om i världen, så vi hade en relation sedan tidigare.

Är det klart vem som ska ta den officiella bröllopsbilden?
– Nej inte vad jag vet. Vi tog förlovningsbilden och har många fotografer som har stor erfarenhet av att ta fina bilder på kungafamiljen.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

ScanpixBröllopet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.