Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Det var dålig tajming”

Publicerad: 26 oktober 2010, 11:28

I måndags publicerade Expressen en artikel om hur en reporter köper ett olagligt vapen i Malmö. Dagen efter har Metro en artikel där en reporter säger sig vilja köpa ett olagligt vapen i Malmö. – Vi har planerat det här en längre tid. Nu sammanföll det med Expressens publicering. Det var dålig tajming, säger Metros chefredaktör Per Gunne.


Ämnen i artikeln:

MetroExpressen

Metro spelar vapenköpare i artikel som publicerades dagen efter Expressen gjort ett snarlikt knäck.

I Expressen köpte Diamant Salihu en pistol av märket CZ 70. I Metro spelade Tonchi Percan intresserad vapenköpare i Malmö och på en ospecifierad plats i Kroatien.

Han köper aldrig något vapen men i artikeln berättar han om flera erbjudanden att köpa från personer som inte identifieras.

– Vi tyckte inte att själva transaktionen var avgörande, men det är klart att man kan hävda att det blir starkare journalistik om man står där med vapnet i handen, säger Per Gunne.

Blir det inte ett problem när ni inte köpt något vapen utan bara talat med personer som hävdar att de har vapen att sälja?

– Personen som har skrivit artikeln är en erfaren grävande journalist och han bedömde att erbjudandena var trovärdiga.

Har ni fått några juridiska problem efter publiceringen som Expressen har fått?

– Nej, ingenting än. Vi förväntar oss heller inget.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

MetroExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.