Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Det var mig de letade efter”

Publicerad: 2 juni 2014, 11:15

Oscar Lindgren Ortiz.

Foto: Jocke Hall.

Oscar Lindgren Ortiz vann tillsammans med Anders Nilsson Metro och Comeon:s tävling "Sveriges schysstaste jobb" – att få åka till Fotbolls-VM i Brasilien och blogga för tidningens räkning.


Ämnen i artikeln:

Metro

Det var för någon månad sedan Metro och spelbolaget ComeOn utlyste tävlingen. Efter en uttagningsprocess blev den 28-årige Oscar Lindgren Ortiz och 40-årige frilansjournalisten Anders Nilsson uttagna till uppdraget.  

– Det känns jättestort och häftigt. Som att bli uttagen till ett VM-lag. Alla spelare drömmer om att få spela i VM och alla journalister om att få rapportera om det, säger Oscar Lindgren Ortiz till Resumé.  

Han blev tipsad om tävlingen av några kompisar på Facebook – och kände själv att han var som klippt och skuren för uppdraget.  

– Jag kände direkt att det är mig de letar efter, eftersom jag har varit på liknande resor tidigare och rest mycket i Sydamerika. Jag pratar spanska och har träffat det colombianska landslaget. Jag är redo att packa väskan till Brasilien.  

Oscar Lindgren Ortiz vill inte bara skriva matchrapporter – utan också skildra livet och människorna i Brasilien.  

– Jag vill vara en fluga på väggen. Eftersom jag själv har sydamerikanskt påbrå påverkar situationen mig väldigt starkt. Folk är så fattiga, men samtidigt kan landet trolla fram 20 miljarder för att bygga VM-arenor. Det vill jag rapportera om, säger han.

Nu pluggar han fastighetsförvaltning samtidigt som han är frilansjournalist.  

Hur kommer det här påverka dina framtida jobbmöjligheter?
– Branschen är väldigt tuff så det gäller att knyta så många kontakter man kan. Men jag ska göra vad jag kan för att få folk att följa min rapportering.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.