Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DI hoppar inte av från TU

Publicerad: 5 januari 2009, 11:54

Dagens Industris vd och chefredaktör Gunilla Herlitz drar nu tillbaka tidningen uträdesansökan från arbetsgivarorganisationen Tidningsutgivarna. – Det stämmer, men jag vill inte närmare gå in på skälen, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Gunilla HerlitzTidningsutgivarnaDagens Industri

Gunilla Herlitz är vd och chefredaktör på Dagens Industri. Foto: Ronny Karlsson

Det var under 2007 som det blev en arbetsmarknadskonflikt mellan TU och SJF. Dagens Industri blev en av tidningarna som omfattades. Detta trots att tidningens anställda tjänade betydligt mer än de lönekrav som SJF framförde.

– Jag tycker att det är en anständighetsfråga att folk som jobbat mer än 15 år i yrket ska ha över 25 000 i månaden. Och upphovsrätten har vi löst i ett lokalt avtal sedan länge, sa Gunilla Herlitz i samband med konflikten.

Efter det bestämde sig Dagens Industri för att lämna TU. Ett kontroversiellt beslut med tanke på den starka ställning som ägaren Bonnier har på den svenska dagstidningsmarknaden. Men nu drar alltså tidningen tillbaka sin utträdesansökan.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.