Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DI:s krönikör fortsätter

Publicerad: 9 december 2008, 13:43

Konsthallen Färgfabrikens chef Jan Åman granskas nu av styrelsen eftersom han misstänkts ha använt stiftelsens pengar privat. Trots det får han fortsätta som krönikör i Dagens Industri.


Jan Åman. Foto: Thomas Karlsson/DN/SCANPIX

– Ja. Han kommer att skriva på lördag. Men jag har inte bestämt hör vi ska göra framöver, säger chefredaktören Gunilla Herlitz.

Jan Åman är en av Dagens Industris mest långlivade krönikörer. Han har skrivit för tidningen i åtta år på lördagarna.

Han har också skapat mycket uppmärksamhet runt konsthallen Färgfabriken i Liljeholmen i Stockholm. Men de senaste dagarnas medieuppmärksamhet har inte handlat om konsten.

DN.se skriver att styrelsen igår bestämde att Jan Åman ska lämna sin tjänst. Samtidigt ska också konsthallens ekonomi granskas. Det finns nämligen misstankar om att han ska använt konsthallens pengar för privata inköp.

– Det handlar om utgifter som Jan har haft i samband med att han gjort olika saker som han menar är för Färgfabriken, där vi menar att vi måste undersöka om det är så eller inte, säger Björn Linnell, styrelserepresentant för Stiftelsen Färgfabriken, till DN.se.

Jan Åman säger i ett pressmeddelande att han välkomnar granskningen. Han lämnar också sin post i statens kulturråd – ett uppdrag jan fick i oktober.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.