Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DI:s stjärnreporter slutar

Publicerad: 1 juli 2010, 14:37

Dagens Industris profilerade reporter och kolumnist, Sophie Nachemson-Ekwall, har sagt upp sig. – Det känns jättetråkigt att sluta, jag älskar DI, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Sophie Nachemson-Ekwall. Foto: Scanpix.

Sophie Nachemson-Ekwall har varit journalist i över 20 år. Karriären började på Dagens Industri i början av 1980-talet. Efter det har hon jobbat på tidningar som Finanstidningen (som hon var med och grundade), Ekonomi24, DN och Affärsvärlden innan hon för fem år sedan återvände till Dagens Industri där hon varit fast anställd.

Men nu har hon sagt upp sig. I våras blev hon invald i Aktiespararnas styrelse och nu har hon även tagit plats i Öresunds-ägda HQ Fonders styrelse. I övrigt ägnar hon tiden åt sin forskning i bolagsstyrning vid Handelshögskolan i Stockholm.

– I grunden hållar jag på med min forskning som doktorand i bolagsstyrning vid Handelshögskolan. Nu fick jag även det här styrelseuppdraget i HQ Fonder och det var intressant så jag tackade ja, säger hon.

Hur känns det att lämna Dagens Industri?

– Det känns jättetråkigt. Jag älskar DI. Men tanken är att jag ska skriva kolumner då och då.

Vad kan du skriva om då nu när du har så starka band till näringslivet?

– Det får vi se, men DI har ju fristående kolumnister.

Du hotade att säga upp dig tidigare i våras efter efter missnöje med en publicering. Har det spelat in i ditt beslut nu?

– Nej, inte alls.

Sophie Nachemson-Ekwall rankades som Sveriges näst bästa ekonomijournalist i en undersökning av pr-byrån Hallvarsson & Halvarsson tidigare i våras. Bara kollegan Gunnar Örn fick högre poäng av börs-vdarna och ir-proffsen som deltog i rankingen,

DI:s chefredaktör Peter Fellman säger att Sophie Nachemson-Ekwall länge ägnat sig mycket åt sin forskning och att det inte blir några direkta förändringar när hon slutar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.