Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DI startar insamling för Rinkeby

Publicerad: 11 juni 2010, 06:23

Natten till onsdagen brann Rinkebyakademins lokaler ner. Nu startar Dagens Industri en insamling för att verksamheten ska kunna fortsätta.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Matteläraren Stavros Louca, känd från tv-programmet ”Klass 9A” är en av initiativtagarna till Rinkebyakademin. Här står han framför de nedbrunna lokalerna. Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Rinkebyakademins syfte är att länka samman ungdomar i området med näringslivet. Det görs bland annat med hjälp av ett mentorprogram. Stockholms stad har lovat att återställa lokalerna så snart som möjligt. Däremot måste datorer och all annan utrustning köpas in på nytt. För det behövs runt 2,7 miljoner kronor skriver Dagens Industri idag. Tidningen startar därför en insamling för att få näringslivet att bidra till uppbyggnaden.

”Hela initiativet med Rinkebyakademien är fantastiskt. Vi i näringslivet måste bli bättre på att ta tillvara den talang och det driv som finns till exempel hos eleverna i Rinkebyakademien. Genom deras program får de här eleverna en etablerad kontakt ute bland företagen och kan på det sättet bryta de barriärer som fortfarande finns i det svenska samhället”, säger DI:s chefredaktör Peter Fellman i dagen tidning.

Tidningen skänker 75 000 kronor och flera  företag har redan nappat på uppropet. Hittills har insamlingen gett över 500 000 kronor.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.