Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Djupt integritetskränkande”

Publicerad: 29 oktober 2010, 09:46

På fredagsmorgonen publicerade Expressen bilder av en gråtande Sofia Arkelsten efter de senaste dagarnas nyhetsdrev mot henne. Bilderna kritiseras nu av betydande personer i mediebranschen på Twitter. ”Paparazzibilderna på @Arkelsten i tårar i dagens Expressen är enligt min mening djupt integritetskränkande”, twittrar Staffan Dopping seniorkonsult på K-Street Advisors.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressenSofia Arkelsten

Kritiserade bilder på Arkelsten i dagens Expressen.

De omdiskuterade bilderna ser av allt att döma ut att ha tagits i smyg. De visar Sofia Arkelsten på andra sidan en fönsterruta där hon gråter och tröstas av pressekreteraren Evin Khaffaf.

“Expressens etta: “Här orkar Arkelsten inte längre”. Hade det inte varit ärligare med “Yes, vi fick henne att gråta!!”. Not their finest hour”, twittrar PJ Anders Linder politisk chefredaktör på Svenska Dagbladets obundet moderata ledarredaktion.

Även SVT:s nyhetsstrateg Hanna Larsson frågar Expressens chefredaktör Thomas Mattson om publiceringen av bilderna var nödvändig på Twitter.

Så här svarar Thomas Mattsson Resume.se:

– Jag sammanfattade Arkelstenaffären i en bloggpost i morse, där jag bland annat konstaterar att uppdraget som partisekreterare medför en exceptionellt hög grad av offentlighet när hennes förtroende nu ifrågasätts av bland annat oppositonsledaren och flera ledarsidor.

– Det är därför också relevant att redovisa inte bara en leende Sofia Arkelsten, som vi såg henne i flera tv-framträdanden i går, utan att också skildra vad som skedde på det interna mötet på Moderaternas partikansli där Moderaterna frågade ut henne om Arkelstenaffären.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.