Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN anklagas för att skrämma anställda att säga upp sig

Publicerad: 27 augusti 2013, 14:24

Journalistklubben anklagar DN-ledningen för att ta till skrämseltaktik för att få journalister att säga upp sig.


DN vill minska sin personal med 20 procent och erbjuder ett, enligt fackklubben, snålt avgångsvederlag för de som säger upp sig.

Intresset från de DN-anställda har varit svalt och nu anklagar facket DNs ledning för att ta till skrämseltaktik för att få folk säga upp sig.

"Det är helt oacceptabelt hur enskilda medarbetare behandlas av ledningen", skriver DNs journalistklubb i ett uttalande som publicerats på fackets intranet. Uttalandet är taget på ett klubbmöte tidigare idag.

Enligt uppgift handlar det om ett antal personer med lång anställningstid som nu erbjuds tjänster som dels ligger långt från kärnverksamheten och dels rent fysiskt ligger utanför redaktionen.

Enligt en uppgiftslämnare till Resumé handlar det om reportrar och redigerare som ska flyttas till en annan lokal för att arbete med ett projekt som vare sig har med papper eller webb att göra. Om de inte accepterar tjänsterna, riskerar de att sägas upp.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.