onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN-chefer hoppar av

Publicerad: 8 april 2010, 17:39

DN har drabbats av en rad tunga chefsavhopp: Nye nattchefen Mattias Bergman, biträdande nattchef Helena Garcia och Ia Wadendal, biträdande nyhetchef på webben.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterDagspress

LH

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


Mattias Bergman och Helena Garcia var redigerare på ekonomiredaktionen när de i januari befordrades av redaktionschefen Åsa Tillberg. Men redan efter två månader är de tillbaka vid redigeringsdesken igen.

Ny nattchef blir Claes Sjödin som hämtas från DN-sporten och varvar det viktiga jobbet att göra morgondagens tidning med Niklas Lagerstedt.

Ny biträdande nattchef blir Nicke Daun, som i likhet med många av de nya cheferna hämtas från ekonomiredaktionen.

Samtidigt sker en stor indragning av chefstjänsterna på sporten.

Planeringschefen Mathias Hermansson ville också ha avgångsvederlag, men fick nej av tidningsledningen och är åter på jobbet. Däremot fick biträdande nyhetschefen på webben Ia Wadendal ja till avgångsvederlag.

Bland det 20-tal medarbetare på redaktionen som beviljats avgångsvederlag finns reportrarna Sigrid Boe, Gert Svensson, Jan Malmborg och Kjell Löfberg samt redigeringschefen Patrik Grönberg och redigeraren Åsa Frögren.

Förtydligande. I en tidigare version av artikeln uppgav vi att sportchefen Nils Palmgren skulle lämna tidningen med avgångsvederlag. Det var fel.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev