Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

DN chockhöjer priset

Publicerad: 5 juni 2009, 11:14

Dagens Nyheter höjer idag priset på ett lösnummer av tidningen från 15 till 20 kronor.
Värsta konkurrenten Svenska Dagbladet har redan höjt sitt pris.


Många medier brottas just nu med frågan om det går att ta betalt för journalistik på nätet. Dagens Nyheter är åtminstone övertygade om att det går att ta betalt för nyheter på papper. Idag höjs priset för lösnummerköparna från 15 kronor på vardagarna till 20 kronor. En höjning på 33 procent.
– Vi har inte höjt priset på många år och tyckte att det var dags nu, säger Johan Othelius, upplagedirektör på Dagens Nyheter.

Även om höjningen är stor kommer den sannolikt att sväljas av läsarna. Det visar i alla fall konkurrenten Svenska Dagbladets prishöjningar. Redan 2006 höjde Svenska Dagbladet priset på söndagar från 15 till 20 kronor. Från och med mars har tidningen tagit 20 kronor för tidningen alla dagar.
– Vi har inte upplevt någon negativ reaktion utan upplagan har hållit sig stabil trots prisjusteringarna, säger informationschefen Björn Hygstedt.

Dagens Nyheter hade under 2008 i genomsnitt en lösnummerupplaga på 17 600 exemplar på vardagarna. Prishöjningen skulle, om upplagan håller i sig, innebära att DN drar in 22 miljoner om året extra.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.